Zoek naar bh's in de maat:
Tijdens je zwangerschap en vlak na je bevalling heb je waarschijnlijk weinig zin om naar de winkel te gaan om uitgebreid te shoppen. Een hippe voedingsbh of een zwangerschapsbh uitkiezen in onze boutique is dan wel zo makkelijk. Maar het passen van een bh luistert wel heel nauw. Daarom bieden wij je een 30 dagen niet goed geld terug garantie! Als je twijfelt over de maat, kun je bij ons beide maten bestellen en één exemplaar retourneren.

Hieronder vind je informatie die je helpt om de bh uit te zoeken die jou perfect past... Zodat die sexy lingerie jou op je mooist laat uitkomen en jij je echt comfortabel voelt. En kun je niet kiezen? Dan neem je ze toch gewoon alletwee (of drie... of....).

Hoe vind ik alle bh's die leverbaar zijn in mijn maat?
Op onze site vind je aan de linkerkant een zoekvenster. Als je hier je bh-maat (bijv. "75E") intypt, vind je alle bh's die in die maat leverbaar zijn.

Hoe meet je je bh-maat?
Meet de omvang onder de borsten, strak om de rug. Het meetlint mag niet te los zitten, maar ook niet in de huid snijden. Controleer in een spiegel zijdelings of het meetlint goed horizontaal is. Het aantal centimeters is je onderwijdte.
Maar let op: ben je al verder in je zwangerschap (meer dan 32 weken) en/of draag je je kindje hoog, haal dan vijf centimeter van de onderwijdte af. Vrijwel al onze bh's hebben 6 rijen met haakjes, waardoor je deze kleinere onderwijdte nu op de laatste stand zal passen en na de bevalling kun je de bh dan strakker gaan dragen tijdens het voeden!

Meet nu met een nog lekker zittende bh aan de omvang op tepelhoogte. Ook hiervoor geldt: houdt het meetlint goed horizontaal. Nu ken je je bovenwijdte. Heb je echt geen enkele goed zittende bh meer? Meet dan de omvang met een meetlint losjes over de tepellijn.

Zoek met je onderwijdte je omvangsmaat op in de bovenste regel van de tabel. Vervolgens zoek je in die kolom je bovenwijdte op en vind je de cupmaat.
Wij adviseren om altijd deze bh-maat calculator te gebruiken.
Sommige merken (HOTmilk, Freya, Elomi) hebben een afwijkende (UK) maatvoering. Bestel bij ons altijd je Nederlandse maat. Wij versturen je het exemplaar dat hierbij past (bijvoorbeeld een 75DD UK-labelmaat wanneer je Nederlandse maat 75E besteld hebt).

Wil je liever persoonlijk advies of kom je er niet uit? Je mag ons altijd bellen om te overleggen: 06 280 860 53!

Wat is het verschil tussen een zwangerschapsbh en een voedingsbh?
Een zwangerschapsbh en een voedingsbh hebben dezelfde eigenschappen, alleen een voedingsbh biedt de extra mogelijkheid om de cups te openen om je kindje te voeden. Al onze bh's zijn geschikt om te voeden. De lingerie die je tijdens je zwangerschap draagt, kun je dus weer goed gebruiken in de borstvoedingsperiode.

Bij de beschrijving kun je zien of de cup van een voedingsbh de borst geheel vrij maakt. Dit is het geval bij een halve maan cup of 'side sling', met veel steun aan de zijkanten van de cup. Een a-frame (of a-cup) biedt meer stevigheid aan de bovenkant van de borst en de cup ontbloot alleen het gebied rondom de tepel.

En openen en sluiten van de cups? Dat lukt met onze bh's gemakkelijk met één hand.

Wat maakt deze bra’s speciaal?
De lingerie heeft geen beugel, of een flexibele beugel die geschikt is voor jonge moeders (to be): de melkkanaaltjes worden niet afgekneld. Dit is een must, vooral aan het einde van de zwangerschap en in de eerste weken dat je kindje er is.

Onze lingerie heeft stevige bandjes om de schouders die niet knellen, omdat de breedte is aangepast aan de cupmaat. De borstband is extra stevig en op 6 standen te dragen, zodat er ook ruimte is voor de uitzettende borstkas tijdens de zwangerschap. De grotere cupmaten hebben 3 (en soms zelfs 4) in plaats van 2 rijen met haakjes!

De cups van onze bh’s bieden goede ondersteuning door stevige stof. Jouw sexy setje zorgt dus goed voor je borsten tijdens zwangerschap en het voeden.

Hoe pas je een bh?
Een van onze merken (HOTmilk) heeft een super instructiefilmpje gemaakt voor het op de juiste wijze passen van bh's...
Wanneer een zwangerschaps- of voedingsbh kopen?
Een borstvoedingsbh en een zwangerschapsbh hebben dezelfde eigenschappen, maar een voedingsbh kun je openen om te voeden. Je eerste zwangerschaps/voedingsbh wil je dus waarschijnlijk gaan dragen als je 3 of 4 maanden zwanger bent, omdat je behoefte hebt aan een grotere maat en betere ondersteuning.

Als je 7 maanden zwanger bent, zijn je borsten waarschijnlijk zo van omvang en vorm veranderd, dat je een nieuw excuus hebt om jezelf te verwennen.

In het kraambed is een voedingspyjama of -top ideaal: zacht om in te slapen, goede ondersteuning door de busteband en gekleed in het kraambed, maar mét cups die je kan openen om je kindje te voeden. En deze tops zijn wat flexibeler, waardoor je tijdens de eerste dagen niet steeds op zoek hoeft naar een andere maat bh.

Na je kraambed heb je behoefte aan een borstvoedingsbh. Die kun je bij MamaMea.nl al voor je bevalling aanschaffen, omdat de ruiltermijn 30 dagen is! Mocht de bh onverhoopt niet goed passen, dan kan je hem gewoon terugsturen. Zo'n 14 dagen na je bevalling zijn je borsten meestal wat stabieler in hun maat geworden en kun je goed passen. Let bij het passen op dat je de bh op een van de strakste drie standen draagt, de laatste drie waren immers voor tijdens je zwangerschap!

Als je onze setjes op de hand (of in de machine in een netje met een koud programma) wast, kun je die bh's van tijdens je zwangerschap weer dragen tijdens de borstvoedingsperiode! De lingerie van tijdens je zwangerschap is namelijk ook perfect geschikt voor het geven van borstvoeding.

Mag je een beugelbh dragen tijdens je zwangerschap en borstvoedingsperiode?
Ja hoor: dat mag! Als je een bh draagt met de juiste omvangsmaat en een flexibele beugel, worden de melkkanaaltjes niet afgekneld. Er is dus geen enkel bezwaar tegen het dragen van een beugelbh! 

Wel moet je er rekening mee houden dat deze bh's niet geschikt zijn om mee te slapen: je kunt dan op de beugel gaan liggen en dán kan de beugel verschuiven en op de melkkanaaltjes drukken. Kies dus voor 's nachts en in je kraambed een soft cup óf een mooie voedings (pyjama-)top.


| Meer